B.O.P. Wedstrijd in Antwerpen

Eric en Nina bereiken het podium.

Een evenenment bij Kringgroep Antwerpen staat zo goed als zeker garant voor mooi weer en gezelligheid. De ideale gelegenheid dus om ons B.O.P. team naar 't Stad te sturen. Eric en Nina verdedigden onze kleuren in het B.O.P. 1 en Eddy en Roxane deden hetzelfde met Moran en Mellow in het B.O.P. 3
Het is jammer dat de verplaatsing (ong. 110 km) velen van onze supporters afschrikten om hun mede kringgroepleden te komen ondersteunen maar het is natuurlijk ook te begrijpen dat het eerste lentezonnetje vele Riemstenaren naar het tuinonderhoud heeft gedwongen.

Zoals steeds in het B.O.P. wordt er om 10 uur gestart na een korte intraining en worden eerst de examens afgelegd. Bij deze examens zat er niemand van onze club dus was het toch wel even wachten tot de wedstrijd begon.
Zeven personen in het B.O.P. 1 en Eric en Nina zaten in de tweede groep. Ze hadden gezien hoe hun voorgangers met pech af te rekenen kregen en ruikten hun kans om iets moois op de mat te leggen. Nina had er wel zin in en en ging er voor. Natuurlijk gingen er hier en daar wat puntjes verloren maar toch, het algemeen beeld was mooi en er gingen geen oefeningen verloren. Met 89 punten nam Eric zelfs de leiding en met nog drie honden te gaan in deze klasse werd het podium geroken. Eric leefde het volgende half uur op een wolk. Een emotie die nog toenam toen Jan van Doninck in de volgde groep hem welliswaar voorbij stak met 95 punten maar Christine met haar geweldige Lupus bleef steken op 88 punten. Het podium voor Eric was een feit maar zou hij de tweede plaats kunnen behouden? Het lukte want de laatste deelnemer in deze klasse werd bedankt met 83 punten. Het eerste podium bestond uit iemand van kringgroep Riemst. En Eric? Die genoot met volle teugen van de rest van de westrijd en kon zich opladen om 's avonds carnaval te gaan vieren in het Maasland.

Niemand van Kringgroep Riemst in het B.O.P. 2 waardoor het wachten was tot na het middaguur om Eddy en Roxane aan het werk te zien. Roxane - een beetje ziek - mocht samen met Chelsey Dimpfel als eerste aan het werk. Roxane werd beoordeeld door de vader van haar concurrent en dus werd aan de andere kant van de draad duidelijk gemaakt dat onregelmatigheden zware gevolgen zouden hebben voor lijf en leden. De beoordelaar bleef kalm maar nog belangrijker ook Roxane en Mellow bleven kalm. We zagen volgoefeningen die naam waardig en enkel een kleine reactie op het schot koste punten. De gevreesde zit-oefening ging wat traag maar werd toch goed uitgevoerd, net zoals de daarop volgende af- en sta-oefening. De oefeningen waar Mellow het meestal al eens durft laten afweten waren dus achter de rug zonder al te veel punten verlies. De twee volgende oefeningen waren de metersprong en de kapel. Ook hier durft Mellow nog al eens kuren vertonen en ook deze keer was dat het geval. Hoewel beide sprongen van goede tot zeer goede kwaliteit waren, ging de zit-voor en het aan voet komen tekens de mist in. Hier gingen kostbare punten verloren. Met argusogen werd gekeken naar het resultaat en met de geweerlopen gericht op de beoordelaar werden 92 punten toegewezen. Een zeer correcte uitslag en dus prima werk van de beoordelaar die zich hiermee ontdeed van de vloek van Sint-Maarten.

Een mooi resultaat dus van Roxane maar omdat de zware kanonnen nog moesten komen wist iedereen dat 92 punten niet genoeg zouden zijn om een podiumplaats veilig te stellen. De volgende groep met Alex de Wit en Wendy Peeters maakten dat onmiddellijk duidelijk met respectievelijk 98 en 99 punten. Als er iemand haar van het podium zou stoten zou dat één van de V.V.D.H. top jeugdleden moeten komen of van eigen voorzitter Eddy. De twee jeugdleden Amy en Chelsey legden elkaar het vuur aan de schenen maar uiteindelijk trok thuisspeelster Chelsey het laken naar haar toe. Met 94 punten stak ze Roxane voorbij en legde ze de druk bij Eddy die dus minimaal even goed moest doen om een derde plaats mee te brengen naar Zuid-Limburg.

Moran zijn sterk punt is de gehoorzaamheid en dan met name de volgoefeningen en liet dat ook meteen blijken. Prachtig werk en de vele oohs en aahs langs het terrein bevestigden wat vele van ons al wisten. Maar was het hoogmoed of gewoon pech? Tijdens de tempowisselingen ging Moran plots weg van het been van zijn baas. Eddy gaf een kleine vocale correctie dat enkel in het Groot Hertogdom Luxemburg niet gehoord werd en Moran was meteen bij de les. Wat volgde waren quasi perfect uitgevoerde houdingen waarbij enkel een "schuine voet" voor puntenverlies verantwoordelijk waren. De apport verliep eveneens niet feilloos. Licht raken tijdens de klimsprong, een slechte voorzit omdat Moran het blok niet graag wou afgeven en wederom de zo gevreesde schuine voet lieten puntenverlies optekenen. Ook bij het afliggen mocht Moran zich wat neutraler gedragen. Het zou spannend worden want de punten die verwacht waren lagen rond het benodigde getal. De andere beoordelaar Albert Wierts had alle kleine puntjes zorgvuldig bijgehouden en gaf het verlossende antwoord. 93 punten en dus een puntje te kort. Hoewel we natuurlijk een jeugdlid het podium meer dan gunnen hadden we graag twee podiumplaatsen mee naar huis gebracht. Omdat het een zeer gezellige dag hondensport was in een stralend lentezonnetje kon iedereen tevreden terug naar huis en hopen we onze mede-B.O.P-ers zo snel mogelijk terug te zien.

Tenslotte willen we Kringgroep Antwerpen bedanken. Een B.O.P. wedstrijd organiseren met een volledig nieuw team is geen makkelijke opdracht maar ze zijn er pefect in geslaagd. De voetbalploeg Antwerpen op diezelfde dag heeft beslist om terug naar eerste klasse te gaan was de spreekwoordelijke kers op de taart waarschijnlijk. Kringgroep Antwerpen en Voetbalploeg Antwerpen, beiden met stamnummer 1... Toeval of toch niet....

Verslag: P.C.

Klik hier om de vele foto's te bekijken (opgelet. Laden van de foto's kan even duren)

Terug


Contacteer ons

Email: info@kringroep-riemst

Nieuwsbrief: Abonneren

Social Media: